Biznis
Lidl iz predostrožnosti iz prodaje povukao više proizvoda

Lidl iz predostrožnosti iz prodaje povukao više proizvoda

Lidl Srbija je iz predostrožnosti iz prodaje povukao nekoliko proizvoda proizvodača Pak Rampart iz Visokog iz Bosne i Hercegovine, rečeno je Tanjugu u Lidlu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Lidl Foto: RAS / RAS Srbija
Lidl

Reč je o tastino napolitankama sa ukusom kakaa-vafel proizvod sa 72 % kakao punjenja, 800 g, zatim tastino napolitankama sa ukusom lešnika-vafel proizvod sa 72% punjenja sa ukusom lešnika, 800 g, tastino vafel sa kakao punjenjem-vafel proizvod sa 80% kakao punjenja, 200 g.

Takođe, i vafel sa punjenjem ukusa lešnika-vafel proizvod sa 80% punjenja sa ukusom lešnika, 200 g i tastino vafel sa kakao prelivom-vafel proizvod sa 57% kakao punjenja, preliven sa 20% kakao preliva, 200 g.

Kako navode iz Lidla, ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj, utvrđeno njeno prisustvo u dve proizvodne partije.

Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne instutucije, kažu u Lidlu i pozivaju potrošače da ako imaju neki od ovih proizvoda, da ih ne konzumiraju nego da ih vrate u bilo koju Lidlovu prodavnicu, a novac će im biti uz računom, ali i bez njega.