Evroliga povećala nagradni fond, četiri najlošije plasirana tima ne dobijaju ništa 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Na insistiranje klubova koji nastupaju u Evroligi, čelnici najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja odlučili su da nagradni fond za predstojeću sezonu povećaju za oko 20 odsto.

Ekipa koja dođe do titule prvaka Evrope će dobiti 1.759.398 evra, što je 250.000 evra više nego prošle sezone, poraženi u finalu fajnal-fora zaradiće skoro duplo manje (996.992), a preko 700.000 evra dobiće još samo petoplasirani posle ligaškog dela takmičenja.

Najmanju sumu zaradiće tim koji se plasira na 14. mesto (175.940), dok četiri najlošije ekipe neće dobiti nagradu.

Prema podacima koje je objavio izraelski dnevni list „Israel Hayom“ od ukupne svote koju će dobiti svaki klub 79 odsto je prihod od marketinga, sponzora i televizijskih prava, dok preostalih 21 odsto Evroliga dodeljuje na osnovu rezultata.

Uprkos značajnom povećanju u pitanju su skromne sume, naročito ako se porede sa novcem koji dobijaju klubovi koji igraju evropska fudbalska takmičenja u organizaciji UEFA.

Ove sezone Srbija će imati dva tima u Evroligi – Crvenu zvezdu, koja u prvom kolu igra u Istanbulu protiv Efesa (19.30) i Partizan, koji istog dana gostuje Albi u Berlinu (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari