Dečja nedelja i u starčevačkom Muzeju

STARČEVO – U starčevačkom Muzeju su u toku posete svih odeljenja nižih razreda Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ iz tog mesta. Ova organizovana poseta se odvija u sklopu Dečje nedelje koja se održava od 3. do 9. oktobra.

Oko 250 malih Starčevaca sa svojim učiteljicama će se tokom Dečje nedelje upoznati sa bogatim sadržajem ovog muzeja koji ima tri celine.

 

 

Najveća je edukativno-izložbena postavka „Starčevo kroz vekove“ koja prezentuje 7.500 godina neprekidnog življenja na prostoru Starčeva uz poseban osvrt na starčevačku kulturu iz perioda neolita i Banatsku vojnu granicu kojoj je pripadalo današnje Starčevo.

Najveće interesovanje osnovaca je za repliku neolitskog naselja koje se nalazi u dvorištu Muzeja gde deca vole detaljno da istraže polu ukopane zemunice koje su nekada davno sami pravili i u kojima su živeli neolićani.

 

 

U galeriji Muzeja u Starčevu deca imaju priliku da pogledaju izložbu starih razglednica „Prozor u 20. vek“ što će ih možda podstaći da i sami pošalju neku razglednicu.

 

 

Tokom septembra starčevački muzej su posetili đaci Osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Bratstvo Jedinstvo“ iz Pančeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.