U bolnici niškog zatvora teško povređen osuđenik: Policija i tužilaštvo ispituju slučaj 1Foto: Stefana Savić (Ilustracija)

Uprava Kazneno- popravnog zavoda Niš obavestila je policiju i tužilaštvo zbog sumnje da su teške telesne povrede osuđenika A.K. (76), zadobijene prošlog petka u zavodskoj bolnici, posledica izvršenog krivičnog dela, potvrđeno je za Danas u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

U Upravi su kazali da su „u ovom trenutku“ protiv dvojice osuđenika „podnete disciplinske prijave“, a da će ona „kao i uvek do sada sarađivati sa policijom i tužilaštvom kako bi se utvrdile sve okolnosti”.

Prema navodima Uprave, osuđeniku A.K. je u petak pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice, gde je bio lečen, o čemu su drugi osuđenici obavestili komandira.

Zavodski lekar je “zbog prirode bolesti od kojih je A.K. lečen” pozvao Hitnu pomoć koja ga je prebacila u niški Univerzitetski klinički centar.

Rezultati skenera su pokazali da je osuđenik zadobio naprsnuće rebara, nakon čega je uprava KPZ obavestila policiju i tužilaštvo zbog sumnje da je ono posledica krivičnog dela, rekli su u Upravi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari