Počela „Dečija nedelja“ u Zrenjaninu, predškolci posetili kabinet gradonačelnika

ZRENJANIN – Pod sloganom “Šta detetu treba da raste do neba?” širom Srbije u periodu od 03. do 09. oktobra se obeležava “Dečije nedelja” u organizaciji “Prijatelja dece Srbije”.

Pokrovitelj ove sedmodnevne manifestacije je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u saradnji sa vladinim institucijama, organizacijama i udruženjima građana.

U obeležavanje “Dečje nedelje” u Zrenjaninu svake godine uključuju se Predškolska ustanova i osnovne škole, sa bogatim programom.

Tradicionalno, predškolci iz vrtića “Poletarac” sa vaspitačicom Biljanom Pavlov, posetili su danas Gradsku kuću i gradonačelnika i tom prilikom sa njim razgovarali su s njim, crtali, ali i sa gradonačelnikom pečatom “overavali” dokumente.

„Ovo je sada već neki ustaljeni događaj, da u okviru “Dečje nedelje” razgovaram u kabinetu s našim najmlađim sugrađanima, decom iz Predškolske ustanove i danas su nam gosti stigli iz vrtića “Poletarac”. Čuli smo njihove želje, ali i želje njihovih vaspitača, jer ono što nam je sada bitno i aktuelno, jeste da smo, zajedno s rukovodstvom ustanove, formirali radnu grupu, odnosno ekspertski tim, koji će izvršiti analizu stanja objekata u okviru Predškolske ustanove, imajući u vidu da ove godine imamo upisan rekordan broj dece u našim vrtićima i da moramo da radimo na poboljšanju uslova za boravak u njima.“ – rekao je gradonačelnik Salapura.

Dodao je i da je rekordan broj upisane dece rezultat pozitivnih demografskih kretanja, ali i veće uposlenosti roditelja, te da se prvi put u Zrenjaninu u narednoj školskoj godini može očekivati i određena lista čekanja za upis.

Vaspitač u vrtiću “Poletarac” Biljana Pavlov je naglasila da je ova poseta deo njihovih brojnih aktivnosti u okviru “Dečje nedelje”.

„ Deca su imala priliku da upoznaju gradonačelnika, posete Gradsku kuću i njegov kabinet i da, prilagođeno njihovom uzrastu, vide čime se bavi, počastila su se, i uživali smo u ovoj poseti. Predočili smo gradonačelniku i neke naše problemčiće, na njegovoj radnoj tabli ispisali poruku i zatražili određenu pomoć u opremanju našeg vrtića. “Dečja nedelja” nam je prepuna događaja, imamo i sportskih aktivnosti, saradnju s drugim vrtićima iz našeg grada, različite manifestacije, maskenbale.“ – istakla je Biljana Pavlov.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.