Alkarazova provokacija za Novaka pred mogući okršaj u Astani: „Nadal je najbolji igrač svih vremena“

Karlitos ponosan što su na vodeća dva mesta na ATP listi Španci

Novi teniski broj 1, Karlos Alkaraz, započeo je svoju četvrtu nedelju kao prvi reket sveta, a na najnovijoj listi prvi pratilac mu je Rafael Nadal, koji je pretekao Norvežanina Kaspera Ruda na toj poziciji.

Alkaraz je posebno ponosan na činjenicu da su dva Španca na prvom i drugom mestu, a svoju impresiju podelio je na Tviteru.

 Dva Španca na vrhu rang liste! ponosan sam što delim ovaj trenutak sa Rafaelom Nadalom, najboljim igračem svih vremen! Idemo – napisao je Alkaraz uz zajedničku fotografiju sa Rafom.

Debata ko je najbolji teniser sveta nikad nije bila življa, a svako ima svoje argumente. Nadal je trenutno najbolji po jednom od najbitnijih faktora – broju Grend slem turnira, kojih ima 22, a prati ga Novak Đoković sa jednim manje, dok je sada već penzionisani Federer ostao na 20.

Ipak, Đoković ima bolji međusobni skor od Nadala i Federera, ima najviše Mastersa, najviše nedelja na prvom mestu, a nije mu bilo dozvoljeno ni da igra na ovogodišnjem Australijan openu i US openu, gde je bio favorit za titulu, pa je pitanje i kakav bi bio nejgov skor kada su Grend slemovi u pitanju.

Ova rečenica sasvim sigurno će Novaku biti dodati motiv na turniru u Astani, gde igra ove nedelje, a gde mu je jedan od potencijalnih rivala upravo Alkaraz, sa kojim bi mogao da igra u velikom finalu.
Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.