Sad je i zacementirao da neće sa Putinom

Vladimir Zelenski potpisao ukaz o nemogućnosti pregovaranja s Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2022.

11:21

Sad je i zacementirao da neće sa Putinom
EPA/EFE/MARTIN DIVISEK

Na snagu je danas stupila odluka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o merama Kijeva, kao odgovor na pokušaj Rusije da pripoji delove njene teritorije, prema ukazu koji je potpisao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Interfaks Ukrajina.

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine doneo je odluku o nemogućnosti pregovaranja s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prema ukazu koji je potpisao Zelenski.

"Konstatovati nemogućnost pregovaranja s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom", navedeno je u dokumentu.

Odlukom saveta preciziraju se načini suprotstavljanja pokušajima Moskve da pripoji ukrajinske teritorije, kao i neophodne mere da bi se obezbedila kolektivna bezbednost evroatlantskog prostora i Ukrajine, i vraćanja njenog teritorijalnog integriteta.

Odgovarajući ukaz Zelenskog, kojom se odobrava odluka Saveta od 30. septembra, objavljen je danas na sajtu predsednika.

„Ukaz stupa na snagu danom objavljivanja“, kaže se u tekstu dokumenta.

Ukrajina je podnela zahtev za ubrzanu proceduru članstva u NATO-u, nakon što je objavljeno da je Rusija pokrenula proceduru za prisajedinjenje četiri ukrajinska regiona, nakon organizovanja referenduma u njima, koje su Kijev i veći broj zemalja odbacili kao kršenje međunarodnog prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: