Besplatni edukativni program Ženskih studija u Subotici upisuje drugu generaciju 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Podružnica Udruženja „Ženske studije i istraživanja” u Subotici raspisala je konkurs za upis druge generacije polaznica i polaznika na edukativni program Ženskih studija, čije pohađanje je besplatno.

Program obuhvata četiri tematske oblasti koje se tiču žena u umetnosti, znamenitih žena, mirovnog delovanja žena, te rodne ravnopravnosti u jeziku, obrazovanju i nauci.

Tokom nastave polaznici će sticati teorijska i metodološka znanja iz ženskih i rodnih studija, povezana s lokalnim aktivnostima i istraživanjima, a fokus će biti na doprinosima žena kulturnom, umetničkom, naučnom, političkom i društvenom životu grada Subotice.

Nastavu će izvoditi 14 predavačica iz Subotice i Novog Sada, a biće realizovana ukupno 32 časa u periodu od 15. oktobra do 17. decembra, subotom od 10.30 do 13 časova u prostoru Savremene galerije Subotica i/ili onlajn.

Za dobijanje sertifikata polaznici će pisati završni rad uz pomoć mentorke.

Zainteresovani polaznici mogu da se prijave do 12. oktobra na imejl adresu margareta.basaragin@gmail.com, a za više informacija mogu pozvati na broj telefona 069/11-62-803.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari