Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.10.2022.

11:00

LŠ: Kreće drama – Barsa na Meaci

Utakmicama trećeg kola u utorak se nastavlja fudbalska Liga šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Kreće drama – Barsa na Meaci
Foto: EPa/Neil Hall

U utorak se igraju mečevi u grupama A, B, C i D, a između ostalog gledaćemo Bajern, Ajaks, Atletiko, Inter i Barsu, Liverpul...

U sredu su na programu mečevi u grupama E, F, G i H, a u centru pažnje biće mečevi u Lisabonu i Londonu. Njima ćemo se baviti u sredu ujutru.

U Grupi A Liverpul će dočekati Rendžers, dok će Ajaks u Amsterdamu igrati sa Napolijem.

Italijanski tim je jedini sa dve pobede u prva dva kola, dok "redsi" i "kopljanici" imaju po pobedu i poraz.

"Siguran sam da možemo pobediti Napoli. I mi imamo mnogo internacionalaca čija bi klasa mogla da se istekne protiv Napolija",
rekao je trener Ajalsa Alfred Šruder.

Što se tiče Škota, za njih je meč na Enfildu "biti ili ne biti".

"Strpljenje možda nije prava reč, ali moramo da budemo strpljivi dok stvari ne prorade. Ne možemo uvek da počinjemo nešto novo. Ako pomognemo momcima da se brane drugačije, onda to moramo. Pre dvega da budemo kompaktniji", kaže menadžer Liverpula Jirgen Klop.

U Grupi B Porto će igrati na svom terenu sa Bajerom iz Leverkuzena, dok će se u drugom meču sastati Klub Briž i Atletiko.

Ovo kolo je možda i ključno u borbi za plasman u drugu rundu jer Briž jedini ima dve pobede.

"Briž ima sjajnog trenera, dinamičan stil igre sa mnogo presinga, vrlo ofanzivan sa mnogo igrača na protivničkoj polovini. Taj stil igre im je doneo tri uzastopne titule i ove sezone su nastavili da napreduju u LŠ. Pobedili su Bajer i dali četiri gola Portu što govori dovoljno o tome",
kaže trener Atletika Dijego Simeone.

S druge strane, Porto bez bodova pa bi pobedom nad "farmaceutima" zakomplikovao situaciju na tabeli.

"Čeka nas tim koji je igrao sjajno protiv Atletika. Tabela ne pokazuje pravu vrednost Leverkuzena. Oni su veoma jak tim koji svake nedelje igra izazovne mečeve. Nemačka liga je najbolja na svetu. Ne smemo biti nestrpljivi, imamo kvalitet", kaže trener Porta Serđo Konseisao.

U Grupi C Bajern će se od 18.45 časova na svom terenu sastati sa Viktorijom Plzenj, dok se od 21 čas igra derbia dana između Intera i Barselone

Bajern je u sjajnoj poziciji da možda već sad reši svoju borbu za nokaut fazu jer sa dve pobede čeka dvomeč sa autsajderom u grupi.

U međuvremenu, Inter i Barsa su izjednačeni pa će narednih 180 minuta njihovih susreta biti direktna borba za osminu finala.

"Pobeda bi bila vrlo važna za povećanje morala i samopouzdanja tima. Želimo da pokažemo da možemo pobediti na ovakvom terenu. Da smo opet konkurentni. To je vrlo važno. Inter je veoma važan tim, imaju drugačiji sistem od onih koje smo sretali u Španiji.
Ne smemo podbaciti sada", rekao je trener Barse Ćavi Ernandes.

U Grupi D Olimpik u Marseju će dočekati Sporting od 18.45, dok će od 21 čas Ajntraht u Frankfurtu igrati sa Totenhemom.

Olimpik je pod imperativom pobede jer je bez bodova, a na "Velodrom" stiže tim sa maksimalnim učinkom.

"Vi novinari često volite preuveličavati pa govorite da nam je ovo poslednja šansa. Ja uvek drugačije razmišljam, ja mislim na to kako dobro igramo. Ali istina je da nemamo nijedan bod u LŠ u ovom trenutku i da smo zaslužili bolje od toga", rekao je trener Marseja Igor Tudor.

Pobedi francuskog tima će se istovremeno nadati Ajntraht i Totenhem, koji kao i u slučaju Intera i Barse imaju isti broj bodova pa naredna dva međusobna duela verovatno odlučuju ko će proći dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve