04. oktobar  2022. 10.18  | Izvor: RTV (Miroslav Karanović)

Pozorišna predstava za decu "Uspavana lepotica" sutra u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA -

Pozorišna predstava za decu "Uspavana lepotica" u izvođenju pozorišta "Teatrilo", u adaptaciji Ružice Bojović i po tekstu Cvetina Aničića, biće odigrana u sredu 5. oktobra od 18 sati u Muzeju grada Bačka Palanka.

"To je priča o odrastanju, o poverenju i o tome da sve bajke imaju srećan kraj. Poruka ove predstave je da je u ljubavi moć, da uz ljubav možemo da pobedimo sve loše što nam se nađe na putu, ali da je ljubav recept uz koji se najlepše spava i najlepše sanja. Imajući u vidu da je ovo Dečija nedelja, ulaz na predstavu je besplatan", izjavila je za RTV  direktorica Kulturnog centra Olja Nađ.

uspavana, lepotica

Povodom Dečije nedelje u Muzeju grada Bačka Palanka do kraja meseca, biće izložene slike sa likovne kolonije u organizaciji Vodoprivrednog društva "Dunav" AD Bačka Palanka.

"Likovna kolonija pod nazivom "Sloboda kretanja životne energije" održana je krajem septembra u Bačkom Novom Selu i na njoj je učestvovao 21 slikar iz likovnog udruženja "Petar Tomić" iz Bačke Palanke, kao i gosti slikari iz Novog Sada i Vrbasa’’, dodala je Nađ.

Likovna kolonija predstavlja najavu značajnog događaja za Vodoprivredno društvo "Dunav" AD Bačka Palanka.

"Naime, sledeće godine, povodom obeležavanje 150 godina postojanja vodoprivredne delatnosti u Bačkoj Palanci, biće održana donatorska večera na kojoj će se organizovati licitacija slika, a sav prikupljeni novac od prodaje biće namenjen za pomoć u lečenju naše sugrađanke Lenke Žutković’’, istakla je ona.

Tagovi
Srodne vesti