Capital.ba

Srbija odmrznula cijene mlijeka

04.10.2022. / 9:40

BEOGRAD – Vlada Srbije “odmrznula” je cijenu UVT mlijeka s 2,8 posto mliječne masti, koja je bila ograničena na 128,99 dinara, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

cijene mlijeka

FOTO: Pixabay

Novom uredbom o cijenama osnovnih životnih namirnica zabrana izvoza mlijeka produžena je do 31. oktobra. Nova najviša cijena kristal šećera je 109,99 dinara po kilogramu, a utvrđena je i cijena svježeg pilećeg mesa,koja će ubuduće iznositi 319 dinara za kilogram.

Do 31. oktobra produžena je i uredba o ograničenju cijena naftnih derivata, a poništena odluka o zabrani izvoza dizela.

Podsjetimo, Vlada Srbije je Uredbom od 6. septembra propisala najvišu maloprodajnu cijenu UHT mlijeka s 2,8 posto mliječne masti od 128,99 dinara.

Istim pravilnikom promijenjena je maksimalna trgovačka marža za sve vrste UVT mlijeka i ona je spuštena s 12 na 5 posto. Takođe, uvedena je zabrana izvoza svježeg mlijeka i nekih mliječnih proizvoda do 30. septembra piše Euronews.        Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!