ZDRAV OBROK "na kašiku", JEDNOSTAVNA PRIPREMA: Pileći paprikaš sa knedlama na bakin način (RECEPT)
04.10.2022.
09:13
Pun je povrća
Potrebno je:
- 600 gr pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 sveže parike
- 2 šargarepe
- 4 srednja krompira
- pola tikvice
- po želji 2 suva rebra (nije moranje)
- celerov list
- suvi začin, so
- malo ml. paprike
- ulje
NEODOLJIVA I BRZA PICA PITA: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli (RECEPT)
NEODOLJIVA I BRZA PICA PITA: Gotova u par koraka, obožavaju je i deca i odrasli (RECEPT)
TOPLI SENDVIČI IDEALNI ZA DORUČAK - Napravite ih po bakinom receptu, ovaj SASTOJAK im daje poseban ukus (VIDEO)
TOPLI SENDVIČI IDEALNI ZA DORUČAK - Napravite ih po bakinom receptu, ovaj SASTOJAK im daje poseban ukus (VIDEO)
Za knedle:
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk, sečenu papriku i šargarepu na kolutove. Kad malo omekša dodati meso malo mlevene paprike i krompir na kocke.
Naliti vodom da se meso skuva. U činiju razbiti i umutiti jaje, dodati 3 kašike brašne i kašiku ulja.
Sve dobro izjednačiti. Malom kašičicom vaditi smesu i spuštati u čorbu. Kuvati 5-6 minuta.
Dodati malo začina soli i peršunov list. Služiti toplo.