Tramp tužio CNN zbog političkog poraza, traži 475 miliona dolara

Bivši američki predsednik Donald Tramp tužio je CNN za klevetu i zatražio odštetu od 475 miliona dolara, tvrdeći da je ta mreža vodila "kampanju klevetanja i blaćenja" protiv njega.
U tužbi podnetoj u državi Floridi Tramp navodi da je CNN kao vodeća informativna kuća značajno uticao da bi on doživeo politički poraz.
CNN je odbio da komentariše tužbu.
Tramp tvrdi u tužbi na 29 stranica da ga je CNN odavno kritikovao, ali da je pojačao napade u poslednjih nekoliko meseci pošto CNN strahuje da će se on ponovo kandidovati za predsednika 2024. godine.
 
U dokumentu piše da je ova medijska kuća nazivala Trampa "rasistom, ruskim lakejom, ustanikom, pa čak i Hitlerom".
 
Republikanac Tramp, koji je izgubio na izborima 2020. godine od demokrate Džozefa Bajdena, još nije rekao da li će se ponovo kandidovati za predsednika.
 
Bivši predsednik je saopštio da će u narednim sedmicama i mesecima podneti još tužbi protiv drugih velikih medijskih kompanija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet