Ovih sedam stvari o Leonardu Dikapriju niste znali: Žena je završila u zatvoru zbog njega, usvojio je dete "na daljinu"!

04.10.2022

05:45

0

Možda je jedan od najpoznatijih ljudi na svetu, ali i dalje uspeva da nas iznenadi

Ovih sedam stvari o Leonardu Dikapriju niste znali: Žena je završila u zatvoru zbog njega, usvojio je dete "na daljinu"!
Leonardo Dikaprio - Copyright Profimedia

Leonardo Dikaprio je više od tri decenije na javnoj sceni, a ipak je toliko tajanstven i drži privatnost za sebe da i dalje izaziva pažnju. Ima onih koji ne znaju neke zanimljivosti o njemu, a u ovom tekstu će ih pročitati.

Tražili su mu da promeni ime u Holivudu

Glumčevi roditelji bili su u Firenci na medenom mesecu, a baš kada je njegova majka, prilikom posete jednoj galeriji, gledala u sliku Da Vinčija, Leo, koji je bio u maminom stomaku, prvi put se ritnuo. Njegov otac je smatrao da je to znak da njihov sin treba da se zove Leonardo.

Međutim, kako mu ime nije "američko", njegov agent mu je predložio da se predstavlja kao "Leni Vilijams", ali je Leo to odbio.

Profimedia
Leonardo Dikaprio

Otpušten je sa prvog posla

Kada se osećate loše zbog posla, ovo će vam biti dobar podsetnik da su i oni jako uspešni morali da padnu kako bi uspeli. Leo je dobio prvi posao na televiziji u seriji koja se zvala "Romper room", ali je ubrzo i otpušten jer je, kako se navodilo, previše ometao sve na setu.

Dobio je nagradu za najgoreg glumca

Godinama su mnogi navijali da Leo dobije Oskara za neku od svojih uloga, s obzirom na to da je bio stalno nominovan. To se i desilo 2016. godine, ali dok je na ovu prestižnu nagradu čekao, dobijao je brojne druge. Među njima i onu za najgoreg glumca.

Čuvenu Zlatnu malinu za najgoreg glumca dobio je 2001. godine za ulogu u filmu "The beach", ostvarenju koje je doživelo brojne kritike.

Nema pojma da peva

Možda su njegove glumačke sposobnosti sjajne, ali pevačke svakako nisu. No, to ga nije sprečavalo da tu i tamo u filmovima zapeva, ali je i sam komentarisao da je zahvalan na tome što ga ni za jedan film nisu uzeli zbog njegovog glasa.

On je trebalo da bude deo glumačke postave "Mulen ruža", ali su reditelj i on shvatili da je njegov glas "prilično užasan", pa su od toga odustali.

Profimedia
Leonardo DiKaprio

Žena je završila u zatvoru zbog njega

Tokom izlaska, davne 2005. godine, model Areta Vilson je razbila glumcu glavu flašom, što je rezultiralo time da završi u bolnici i dobije 17 kopči. Ona je priznala krivicu i dobila čak dve godine zatvora, a kako je rekla, pomešala je Lea sa svojim bivšim dečkom.

Usvojio je dete "na daljinu"

Glumac redovno donira novac u humanitarne svrhe, ali ono što možda mnogi ne znaju jeste da sponzoriše devojčicu u Južnoj Africi. Naime, dok je radio na filmu tamo, upoznao je devojčicu u sirotištu i rešio da je usvoji "na daljinu" - to znači da šalje novac za brigu o njoj i školovanje, a zauzvrat, oni koji brinu o njoj mu šalju informacije o njoj.

Leonardo Dikaprio, film "Don't Look Up"/Profimedia
Leonardo Dikaprio

Ima opsesivno-kompulsivni poremećaj

Glumac se već duže vreme bori sa ovim poremećajem. Jednom je priznao da je preuređivao nameštaj u hotelskoj sobi i da je morao da stane na svaku mrlju od žvake koju vidi na zemlji.

- Doveo sam sebe u situaciju da sad mogu da se kontrolišem i da sam sebi kažem da se ponašam glupo, da ne moram da stanem na svaku mrlju od žvake koju vidim, da ne moram da se vraćam 20 koraka unazad da bih to uradio i da se ništa loše neće desiti - ispričao je glumac jednom prilikom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike