Почетна > Свет
Свет

Италија: Замрзнуте некретнине двојице руских олигарха

Италија је данас замрзла некретнине у власништву двојице руских олигарха у луксузном приморском летовалишту Портофино, у Сирмионеу на језеру Гарда и у Риму, јавља Ројтерс позивајући се на два извора.
Фото: Pixabay/Kookay

Полиција је запленила Вилу ““Алтачијару““, здање са парком на рту Портофино на Лигуријском мору, као и имање и аутомобил у Риму од Едуарда Худаинатова, бившег извршног директора руског енергетског гиганта Росњефт.

Худаинатов је стављен на листу санкционисаних лица ЕУ након напада Русије на Украјину, рекао је један од извора, додајући да његова имовина вреди око 57 милиона евра.

Италијанска полиција је у мају запленила луксузну јахту вредну око 700 милиона долара за коју се верује да је у власништву Худаинатова и која је у медијима довођена у везу са председником Русије Владимиром Путином. У одвојеној операцији, полиција је замрзла посед у Сирмионеу, граду на језеру Гарда у североисточној Италији, вредан више од 15 милиона евра.

Један од извора је рекао да припада Григорију Березкину, председавајућем руске групе „Есн“.

Италија је у марту и априлу запленила виле и јахте вредне преко 900 милиона евра од богатих Руса, који су редовно долазили у ту земљу на одмор и куповали имања на многим престижним локацијама.

Укупна вредност имовине која је до сада заплењена у Италији од руских олигарха износи више од 1,7 милијарди евра, наводи се у ажурираном званичном списку Гуардие ди Финанца, италијанског сектора полиције при Министарству финансија.

Prvi sastanak EU-Izrael posle decenije

Преузмите андроид апликацију.