03. oktobar  2022. 15.44  | Izvor: RTV (Maja Stojanac)

Prijem brucoša na Pravnom fakultetu (AUDIO)

NOVI SAD -

Povodom početka nove akademske godine, na Pravnom fakultetu organizovan je svečani prijem za više od 500 brucoša. Osim studenata, dekana i zaposlenih, prijemu su prisustvovali pokrajinski i državni zvaničnici, koji su studentima poželeli uspešnu školsku godinu.

audio icon

pravni, fakultet, novi, sad

Studiranje je jedno od najvažnijih životnih iskustava, smatraju studenti, objašnjavajući zašto su se opredelili za Pravni fakultet.

Pravo je temelj zdravog i demokratskog društva, te je ono najvažnije za funkcionisanje moderne, pravne države, objašnjava pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Zoran Milošević, dodajući da su mladi, koji su se za taj poziv opredelili, veoma važni za uređenje našeg društva.

"Ovde izgrađujemo jedno pravno društvo, jedno uređeno društvo, jednu pravnu državu i siguran sam da će stotine mladih ljudi, koliko već sutra, biti u pravom smislu biti nosioci ne samo zakonodavne, izvršne i sudske vlasti nego pre svega jedne uređene države", napominje Milošević.

Iskustvo studiranja, uz životno iskustvo i saradnju sa kolegama i profesorima, oblikovaće, kaže sekretar, mlade ljude sposobne da stvore pravno uređenije i pravednije društvo.

Tagovi
Srodne vesti