Najnovije vesti
Vesti Politika
Evo koga bi Ana Brnabić KLONIRALA i da li bi za sina odabrala VERONAUKU ILI GRAĐANSKO! Mandatarka odgovarala na Blic pitanja kod Ivane Mastilović Jasnić na Blic TV (VIDEO)

Evo koga bi Ana Brnabić KLONIRALA i da li bi za sina odabrala VERONAUKU ILI GRAĐANSKO! Mandatarka odgovarala na Blic pitanja kod Ivane Mastilović Jasnić na Blic TV (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić večeras je bila gošća u emisiji "Jasno. Kao dan!", a sa njom je razgovarala urednica informativnog programa Blic televizije Ivana Mastilović Jasnić. Na kraju razgovora, premijerka je dala odgovor na nekoliko zanimljivih Blic pitanja.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ana Brnabić na Blic TV Foto: Screensshot / Ringier
Ana Brnabić na Blic TV

Mastilović Jasnić: Nekoliko kratkih pitanja. Prvo, koga biste od političara i saradnika klonirali, da možete?

Blic preporučuje

Brnabić: Aleksandra Vučića i Sinišu Malog.

Mastilović Jasnić: Da li biste za sina izabrali veronauku ili građansko vaspitanje?

Brnabić: Građansko vaspitanje.

Mastilović Jasnić: Tabla, kreda, sunđer. Škole su nam u 20. veku, a mi smo u 2020. godini.

Brnabić: Mi ćemo do kraja ove godine završiti povezivanje škola na brzi, bežični internet i mnogo smo učinili na kupovini računarske opreme.

Mastilović Jasnić: Znate kako to izgleda u školi? Učiteljica ili nastavnica radi na kompjuteru, a deca gledaju. To je recimo u odeljenju moje ćerke.

Brnabić: Da, to su stvari koje treba da unapredimo. Pritom samo da podsetim da pre 2017. godine nismo imali ni to.

Pročitajte još

Mastilović Jasnić: Nije ni to baš neki izgovor. Sad je 2022. i ne treba da se vraćamo unazad stalno.

Brnabić: Ne tražim izgovore, hoću da kažem samo da smo mnogo uradili u oblasti koja se izuzetno teško menja i teško ju je menjati. Mi smo i dalje jedna od retkih zemalja koja je uvela programiranje kao obavezan predmet i imamo preko 1.000 đaka koji svake godine upisuju specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama. Gejming industrija je jedna od najbrže rastućih u Srbiji. Trudimo se, ali je to posao koji se ne završava.