');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

ČAČANSKI SPAJDERMEN POSTAO BETMEN Dragan je rikšu pretvorio u BETMOBIL, oduševljena su deca ali i njihovi roditelji (FOTO)

Da dobre ideje uvek dobro prolaze najbolje dokazuje Dragan Tolić iz Čačka. Ovaj mladić pre dve godine ostvario je svoj dečački san i postao jedini vozač rikše u Srbiji, ali tu iznenađenjima nije bio kraj. Tokom praznika postao je Deda Mraz, a nakon toga proleće je dočekao kao Spajdermen. Ipak, ovu jesen njegova kočija ima potpuno novo ruho, a on kostim koji mališani naprosto obožavaju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Betmen Čačak Foto: Rina
Betmen Čačak

- U ulozi Spajdermena bio sam skoro godinu dana i rešio sam da decu iznenadim nečim novim. Odavno imam ideju da "postanem" Betmen, ali je bilo teško sve to realizovati. Kostim sam jako teško našao, nemoguće ga je kupiti iz jednog dela, pa sam nalazio po internetu deo po deo. Sada imam onaj koji je zaista verodostojan, ima mišiće, masku, i plašt koji sam morao sam da sašijem. Kupio sam novu rikšu i prepravio je u pravi betmenomobil, na koji sam stavio simbole čuvenog heroja, što je decu odmah privuklo - kazao je za RINU Dragan Tolić idejni tvorac super rikše u gradu na Moravi.

Blic preporučuje
Foto: Rina

Ovaj neobični betmobil se razlikuje od prethodne rikše koju je vozio Spajedrmen, jer je ona imala tri točka i trebalo je dosta više snage dok se pokrene. Sada je Draganu kao Betmenu mnogo lakše da prevozi mališane.

- Planiram da uradim elektromotor sa dimnim efektima, da deci napravimo ugođaj kao da su na filmu. Uživaju vozeći se, i ne samo oni već i njihovi roditelji, koji ne propuštaju ni jednu priliku. Dešavalo se da mi pukne pedala zbog tereta na betmenomobilu pa se i sami roditelji uključe da guraju i to je ono što decu još više obraduje, pokazalo se da je lik betmena i njegovog automobila na ulicama grada Čačka pun pogodak", kaže Dragan.

Foto: Rina

Građane ova mašina podseća na kočije, čeze, svakoga na nešto drugo, ali svima je zajedničko oduševljnje kada na Gradskom trgu vide najsmejanu decu koju ovaj mladi čovek svakoga dana usrećuje vožnjom u svojoj rikši.

Ovo nije jedino iznenađenje koje je Dragan priredio svom gradu, a ovaj mladić mnogo puta pokazao je i da ima veliko srce jer se rado odaziva na sve humanitarne akcije.