Vučić: To za šta je optužen NIS u Temišvaru nema veze sa nama 1Foto: Shutterstock/Andrej Privizer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom upada rumuske policije u sedište NIS Petrola u Temišvaru i odvođenja nekoliko ljudi na saslušanje, da među njima nema srpskih državljana i da to nema veze sa Srbijom.

„To je većinski u ruskom vlasništvu, tek ćemo da vidimo šta je bilo, tražićemo od naših rumunskih prijatelja dodatnu informaciju“, rekao je Vučić, novinarima u Budimpešti, navodeći da je NIS kupovao svoje „ćerke“ kompanije u nekoliko zemalja.

Kako je naveo, optužena je sad ta jedna ćerka kompanija u Rumuniji da je „obavljala poslove špijuniranja ili odavanja tajne.

„Samo nam je još to falilo. E, sad, objasnite da to nema veze sa srpskom državom, biće svuda u svetskim vestima da se pojavi i biće NIS iz Beograda, ali šta da radite“, rekao je Vučić.

Mediji su objavili da je rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru jutros zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve, iako je NIS imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari