Vučić: "Dolaze teška vremena"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Budimpešte.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

18:09

Vučić:
Foto: Profimedia

On se sastao sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom.

"Danas smo imali celodnevni program u realizaciji Viktora Orbana. Zadovoljan sam što smo dugo razgovarali nas trojica, sa kancelarom Austrije. Razgovarali smo o važnim pitanjima i iščekujući narastajući volumen sukoba u Ukrajini verujem da ćemo biti pod još većim pritiskom, ali moramo da radimo", rekao je Vučić.

"Dogovorili smo se sa Mađarskom i Austrijom da jedni drugima pomažemo po svakom pitanju. Razgovarali smo o bezbroj tema. Ljudi nemaju razloga za brigu danas, ali znam da mnogo teška vremena dolaze. Ključna borba će biti kako da sačuvamo nisku cenu struje", dodao je Vučić.

"Oni žele da budu posmatrači u Otvorenom Balkanu", nastavio je. Vučić je prokomentarisao i trenutnu situaciju u Ukrajini, kao i da li će se sukob uskoro završiti.

"Ključno pitanje je ko će da preživi sledeću zimu. Ja ne mislim da će oni brzo da savladaju i poraze Rusiju, kao što ne verujem da će Rusija tako brzo da savlada Ukrajinu", rekao je Vučić.

"Noćas sam razmenio poruke sa francuskim predsednikom o tome, videćemo se u Pragu, a verujem i da ću uskoro imati priliku i da se ponovo vidim sa njim. Nadam se da će 2023. ponovo posetiti Srbiju, što je veoma važno za nas", ističe predsednik Srbije.
"Što se tiče crtanja brkova možete da ih crtate koliko hoćete, ali u udžbenicima će zauvek da ostane ko je Hitlera dočekao cvećem, a ko se protiv njega borio", komentarisao je Vučić naslovnicu hrvatskog časopisa.

"Ako su pomislili da je vreme da na Srbiju rade ono što su radili mnogim evropskim zemljama moram odmah da im kažem da su pogrešnu zemlju izabrali. To nećemo da dozvolimo ni onima koji su mnogo jači, a mi protiv Ukrajine nikad ništa nismo imali. Nismo priznali cepanje delova Ukrajine, ni rezultate referenduma. Za razliku od onih koji se plaše jer su u stanju da budu arogantni nemam nikakav strah. Naša situacija je čista kao suza. Toliko smo čisti da niko nema šta da nam kaže. Oni ne mogu da poistovete NATO, SAD koji ih brane sa onima koji su izvršili invaziju na njihovu zemlju. Jedino što nikada ne možete to je da obrišete činjenice. Sa kojim dokumentom je izvršena agresija na Srbiju?", dodaje Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: