Otvoren novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu 1foto: Vlada Vojvodine

Novoizgrađeni blok Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, otvoren je danas.

U pitanju je objekat površine 2.700 kvadratnih metara, a njegovu izgradnju finansirali su Vlada Vojvodine, sa 143 miliona dinara i Medicinski fakultet, koji je izdovjio 190 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na otvaranju je rekao da će taj objekat omogućti još bolje uslove i za studiranje i za naučni rad.

U okviru novoizgrađenog dela Medicinskog fakulteta nalazi se šest laboratorija, specijalizovani kabinet za zdravstvenu negu, kabinet za logopede i fizioterapeute, amfiteatri, dve garaže –koje Medicinski fakultet do sada nije imao, prostor za skladištenje opasnih materija i drugi pomoćni objekti.

Mirović je dodao da je u okviru revitalizacija i modernizacija pokrajinskog zdravstvenog sistema do sada uloženo 16 milijardi dinara, i istakao da se uskoro očekuje rekonstrukcija Klinike za očne bolesti i Klinike za urologiju, kao i procedura za rekonstrukciju stare zgrade Kamenica 1.

Prema njegovim rečima, izgradnja blokova B i C Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine, biće završena u predviđenom roku, u toku je obnova Opšte bolnice u Kikindi, a u pripremi je i rekonstrukcija bolnica u Subotici, Senti i Somboru.

Na otvaranju je naavljeno i da će pokrajinska Vlada finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju studentskog doma u zoni Medicinskog fakulteta.

Na novosadskom Medicinskom fakultetu trenutno ima više od 5.500 studenata na svim nivoima studija, kao i oko hiljadu specijalizanata. Do sada je odškolovao preko 13.000 diplomaca, od kojih oko devet hiljada lekara. Na Medicinskom fakultetu trenutno radi 630 predavača.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari