Održana 21. sednica Skupštine opštine Kovin

KOVIN – Skupština opštine Kovin zasedala je 28. septembra po 21. put u aktuelnom sazivu i u prisustvu 39 odbornika i usvojila niz izveštaja i donela više odluka i rešenja.

Usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Kovin za period januar – jun 2022. godine; Odluku o realizaciji budžeta jedinice lokalne samouprave u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2022. godinu; Odluku o dopuni Odluke o usklađivanju osnivačkog akta Javnog preduzeća za komunalno-stambenu delatnost sa Zakonom o javnim preduzećima; Odluku o izmeni Odluke o dodeljivanju posebnih prava JP „Kovinski komunalac“ Kovin, čiji je osnivač opština Kovin, za obavljanje delatnosti na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje; Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja Javnog preduzeća za komunalno stambenu delatnost „Kovinski komunalac“ Kovin za 2021. godinu; Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti JP „Kovinski komunalac“ Kovin za period od 01.01.2022. godine do 30.6.2022. godine; Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti JP „Kovin-gas“ Kovin za period od 01.01.2022. godine do 30.6.2022. godine. Usvojen je i Izveštaj o realizaciji Godišnjeg programa rada Predškolske ustanove „Naša Radost“ Kovin za radnu 2021/2022. godinu, rešenjem je data saglasnost na Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Naša Radost“ Kovin za radnu 2022/2023. godinu, a doneto je i rešenje o utvrđivanju većeg, odnosno manjeg broja dece u vaspitnim grupama u Predškolskoj ustanovi „Naša Radost“ Kovin.

Doneto je rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Miša Stojković“ Gaj – imenovana je Marija Šefer, kao predstavnik lokalne samouprave (umesto dosadašnjeg člana Emila Hmelirša) i rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin – imenovana je Milica Panić, kao predstavnik lokalne samouprave (umesto dosadašnjeg člana Snežane Mlađenović). Na početku zasedanja, jednoglasno je usvojen i zapisnik sa 20. sednice SO kovin, održane 01. jula 2022. godine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.