Muzej grada Zagreba na Svetski dan zaštite životinja otvara vrata psima 1Foto: Pixabay/ivanovgood

Muzej grada Zagreba će od 4. oktobra, kada se obeležava Svetski dan zaštite životinja, otvoriti vrata posetiocima u pratnji pasa čime će se pridružiti sve većem broju svetskih muzeja koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovekovog najboljeg prijatelja, saopštio je danas taj muzej.

Na sam Svetski dan zaštite životinja ulaz će biti besplatan, a ulazna vrata biće obeležena znakom „psima dostupan muzej“. Na taj dan za pse će biti pripremljene i poslastice, jer je to, kako se navodi u saopštenju, „njihov praznik“.

Ostalim danima psi će moći da uđu u pratnji odrasle osobe koja je za sebe platila ulaznicu.

„Dobrodošli su samo odgojeni i poslušni psi. Pas će morati biti na povocu, a vlasnik će preuzeti odgovornost za svu eventualno nastalu štetu. Ako pas u Muzeju obavi nuždu, vlasnik će očistiti za svojim ljubimcem i o tome će obavestiti osoblje Muzeja. Ali, bez straha. Radnici Muzeja grada Zagreba vole pse i znaju da se takve situacije mogu dogoditi“, saopštio je muzej.

Psi, zbog sopstvene, a i dobrobiti svih posetilaca muzeja, ipak neće moći da uđu u muzej tokom otvaranja izložbi i dolaska većih grupa posetilaca, a muzej zadržava pravo da zabrani ulaz opasnim psima, odnosno životinjama koje pokazuju napadački stav prema ljudima, ili koje vlasnici ne mogu da obuzdaju.

„Molimo vlasnike da pre posete Muzeju pse nahrane, dobro prošetaju i pobrinu se da obave nuždu“, dodao je Muzej grada Zagreba.

Partner u projektu dog-frendli muzeja je Hrvatski kinološki savez, čiji će članovi uz pratnju psa do kraja 2022. godine imati popust na cenu ulaska u muzej, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari