KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trijumf rukometaša Radničkog na vrućem gostovanju u Leskovcu

Rukometaši Radničkog uspešno su prebrodili uvek neugodno gostovanje leskovačkoj Dubočici i upisali drugi uzastopni trijumf na startu ARKUS lige – 29:27 (16:17).

Foto: SPD Radnički

Tradicija nije izneverena, pa je i ovaj duel kragujevačkog i leskovačkog tima doneo dosta uzbuđenja i rezultatskih obrta.

Radnički je bolje otvorio meč i imao konstantno vođstvo sve do sredine prvog dela igre, kada su Leskovčani furioznom serijom 5:0 preuzeli rezultatsku kontrolu (11:8). Ubrzo je bilo visokih „plus pet“ za domaće (16:11), ali se situacija na terenu drastično promenila nakon što je kapiten Dubočice Atanasković dobio direktan crveni karton, pošto je prilikom izvođenja sedmerca pogodio loptom u glavu veterana na golu Radničkog Dejana Zlatanovića.

Kragujevčani prvo poluvreme završavaju sa samo golom zaostatka (16:17), da bi sredinom drugog dela igre preokrenuli rezultat u svoju korist (25:23). Kada je tri minuta pre kraja utakmice sjajni Stanojev odveo goste na maksimalnih „plus četiri“ (29:25), bilo je jasno da će bodovi završiti u prestonici Šumadije. Domaćin je do kraja meča uspeo samo da ublaži poraz – 29:27.

Najraspoloženiji za igru u pobedničkom sastavu bili su Miloš Barudžić sa 10 i Boško Stanisavljević sa 5 postignutih golova, dok su na drugoj strani prednjačili Aleksandar Pavlović sa 7 i Lazar Anđelković sa 6 pogodaka.

Radnički se nakon tri odigrana kola nalazi na šestom mestu prvenstvene tabele sa četiri osvojena boda, a naredni prvenstveni izazov očekuje ga u petak, 7. oktobra, kada će na svom parketu ugostiti novajliju u ligi, ekipu Topličanina iz Prokuplja.

DUBOČICA 54 – RADNIČKI 27:29 (17:16)

LESKOVAC
Dvorana: SRC „Dubočica“.
Gledalaca: 600.
Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić.
Sedmerci: Dubočica 6 (3), Radnički 7 (4).
Isključenja: Dubočica 10 min, Radnički 10 min.

DUBOČICA: Cvetković 2, Stefanović 1, Milićević 3, Radulović, Milovanović 1, Trajković, Mađar, Mitrović, Spasić 4, Atanasković 1, Ristović 2, Radisavljević, Pavlović 7, Anđelković 6, Kocić (5 odbrana, sedmerac), Arđelan (9 odbrana, sedmerac).

RADNIČKI: Maljević, Grubor 2, Stanisavljević 5, Prodanović 3, Mutavdžić 1, Mojsilović, Kasalović, Barudžić 10, Knežević 4, Utvić 1, L. Đerić 1, Stanojev 2, Jovanović, Zlatanović (12 odbrana, 3 sedmerca).
Igrač utakmice: Miloš Barudžić (Radnički)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!