Bački Petrovac zavijen u crno zbog smrti dvogodišnjaka: Otac pritvoren, dete se ugušilo u dimu od jela iz šerpe

BAČKI PETROVAC – Mališana otac na kratko ostavio samog u kući, kad je primio poziv da se stariji sin, inače petogodišnjak, povredio na maratonu.

Kulpinska ulica u Bačkom Petrovcu zavijena je u crno zbog tragedije u kojoj je juče nastradao dvogodišnji dečak. On se ugušio u dimu nakon što se na šporetu zapalilo jelo u šerpi.

Mališana je otac na kratko ostavio samog u kući, nakon što je primio hitan poziv da dođe u centar, jer se stariji sin, inače petogodišnjak, povredio na maratonu.

Samohrani otac Rastislav Pucovski istrčao je iz kuće, seo u automobil i krenuo ka centru sela da preuzme povređenog sina i odveze ga do ambulante. U toj panici, da što pre pomogne starijem dečaku, zaboravio je da isključi ringlu na šporetu, na kojoj je kuvao nedeljni ručak za svoje troje dece.

Kad je starijem sinu ukazana pomoć, krenuli su kući ne sluteći šta ih tamo čeka. Pred kapijom se iz kuće širio gust dim. Kad je ugledao vatrogasna vozila i okupljene komšije odmah je upitao gde je njegov dvogodišnji sin, ali mališanu nije bilo spasa.

Komšije nisu želele da kažu ništa o ovom događaju. U centru Bačkog Petrovca, međutim, nekoliko meštana je ispričalo da je Rastislav izuzetan čovek i da se grčevito borio da podigne sinove otkada ga je njegova žena, a majka dečaka, ostavila i vratila se u rodni Kulpin.

Kako navode, u kući u kojoj se dogodila tragedija živeli su Rastislavovi roditelji, a kad su oni preminuli, on je sa suprugom i decom došao u njihovu kuću da tu nastavi život.

– Supruga je ostavila i njega i decu, ali on se nije predavao, brinuo je o dečacima, radio jedno vreme na obližnjoj farmi, onda počeo da razvozi robu, ali sve je pokušao uskladiti da bude pored dece. Velika tragedija je ovo što se dogodilo, da dete za tako kratko vreme nastrada – kažu meštani Bačkog Petrovca.

Dan nakon tragedije kapija na kući je zaključana, spuštene su žaluzine na prozorima koji gledaju na ulicu, a samo na jednom prozoru odškrinuto je staklo. S vremena na vreme vetar nanese miris gareži. U dvorištu je samo ostalo kuče koje je bilo miljenik dečaka.

Rastislavu je određeno zadržavanje od 48 sati i on će danas biti priveden na saslušanje kod nadležnog tužioca. Prema zakonu, dete do 12 godina ne sme se ostavljati bez nadzora.

Dečak će sutra biti sahranjen.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.