Jednostavni trikovi za čišćenje stakla na tuš kabini

Često maštate da su vrata vaše tuš-kabine sjajna kao prvog dana? Niste sami, ova muka muči mnoge. Ipak, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da to i postignete, a verovatno sve što vam treba već imate u svojoj kući.

WD-40 priskače u pomoć

WD-40 se može koristiti za razne stvari ali i za čišćenje. Sasvim jednostavno poprskajte staklo i prebrišite krpom. Ako ne verujete, isprobajte sami, piše Ordinacija.hr.

Belo sirće i prašak za veš

Kombinacija ova dva sastojka je mnogima favorit kada se treba rešiti fleka sa stakla na tuš kabini. Nećete verovati kako lako otapa svu prljavštinu bez korišćenja štetnih hemikalija. I uz to je vrlo jednostavno pripremiti taj rastvor.

Maramice za mašinu za veš

Ko bi pomislio da se one mogu koristiti i u druge svrhe? Uzmite tu maramicu i trljajte njom staklenu površinu, a sastojci iz nje će pomoći da uklonite fleke i rešite se svih nečistoća.

Kukuruzni skrob

Radi se o jako slabom abrazivnom sredstvu koje je idealno za čišćenje takvih površina.

Pomešajte ga s malo sapuna za pranje posuđa i sirćetom. Poprskajte po vratima, krpom za čišćenje malo operite, pa isperite vodom i gotovi ste.

Grejpfrut i so

Citrusi iz grejpa će na prirodan način ukloniti sve fleke i ostatke sapuna koji se talože na staklu. Jednostavno prerežite grejp na pola, na njega stavite so i operite vrata.

Sirće pomaže

Ono čini se čisti sve. Zagrejte čašu sirćeta i dodajte par kapi tečnosti za posuđe. Ova mešavina će bez problema razgraditi masnoće i otopiti fleke.

Esencijalna ulja

Ovo sigurno niste očekivali ali je istina. Možete koristiti ulje od limuna uz toplu vodu kako biste očistiti vrata tuša.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.