');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

Novi izveštaj u akciji "Transporter": Petar Dukić i supruga novcem od droge kupovali skupocene nekretnine i automobile

Protiv Petra Dukića i još dve osobe MUP Srpske podne je izveštaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su novcem od kriminala kupili stanove i nekretnine u Banjaluci i u Istočnom Sarajevo u vrednosti od oko pet miliona KM, saznaje Srpskainfo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Aleksandar Golić / RAS Srbija

Osim Dukića, izveštaj je podnesen i protiv njegove supruge Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića, piše Srpskainfo.

Blic preporučuje

U MUP Srpske su rekli da su protiv P.D., J.D. i A.N. podneli izveštaj zbog sumnje da su počinili krivično delo „Pranje novca“.

Zaplena automobila
Foto: Siniša Pašalić / Ringier
Zaplena automobila

– On se sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih dela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim, na način da je prvoosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i kupovinu skupocenih automobila ukupne vrednosti 3.807.949 KM, drugoosumnjičena je izvršila kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrednost 520.252 KM, a trećeosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Istočnom Sarajevu i vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrednost 559.440 KM – istakli su u MUP Srpske.

Petar Dukić uhapšen je u akciji „Transporter“ zbog sumnje da je bio jedan od vođa jedne od najvećih krimnalnih grupa u BiH, a koja se bavila trgovinom droge.