Najnovije vesti
Vesti Svet
KADIROV ŠALJE SVOJU MALOLETNU DECU U RAT? "Njihova vojna obuka je počela davno, boriće se NA PRVOJ LINIJI"

KADIROV ŠALJE SVOJU MALOLETNU DECU U RAT? "Njihova vojna obuka je počela davno, boriće se NA PRVOJ LINIJI"

Čečenski lider Ramzan Kadirov izgleda namerava da u rat u Ukrajini pošalje i svoja tri maloletna sina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ramzan Kadirov Foto: Profimedia
Ramzan Kadirov

"Maloletnost ne bi trebalo da ometa obuku branilaca naše domovine. Unuci prvog predsednika Čečenske Republike, heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova - Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka počela je davno, skoro od malih nogu. Nije dovoljno samo znati pucati. Oni uče kako da rukuju raznim oružjem, kako da ga koriste na bilo kojoj udaljenosti i teorijske osnove. Uvek sam verovao da je glavni cilj svakog oca da svojim sinovima usadi pobožnost i nauči ih da čuvaju porodicu, narod, otadžbinu. Ako želite mir, pripremite se za rat!", naveo je on na Telegramu.

Kako je naveo, njegovi sinovi su spremni za rat.

Ahmat, Eli i Adam su spremni da iskoriste svoje veštine u zoni Novog svetskog poretka. I ne šalim se. Vreme je da se pokažu u pravoj borbi, a ovo im je želja, koju samo pozdravljam. Uskoro će izaći na prvu liniju i biće na najtežim deonicama.

"Apelujem na besposlene koji su tvrdili da moji rođaci ne učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji (kako Rusija zvanično naziva invaziju na Ukrajinu, prim. prev): u bliskoj budućnosti ćete imati priliku da zauzmete pozicije sa momcima i lično se uverite da je AHMAT - MOĆ! Pokažite na licu mesta svoj duh, svoju ideologiju i uopšte kakvi ste. Dokažite da ste bar malo muškarci. Obraćam se i vama, 'ratnicima' koji govore čečenski na kauču koji nas kritikuju i sede pred kompjuterima u Evropi. Hajde, selite se u Ukrajinu, ubedite nas da ne nosite suknje i da se ne krijete iza njih. Uvereni smo da će i maloletna deca moći da vas razbiju u paramparčad, jer nemate ni duha, ni časti, ni dostojanstva. Samo čekajte!", napisao je on.

Inače, Kadirov je ranije kritikovan zbog toga što su se njegova maloletna deca borila u MMA mečevima.

BBC podseća da je Rusija potpisnica sporazuma UN koji ima za cilj da spreči da deca mlađa od 18 godina direktno učestvuju u ratnim neprijateljstvima. Korišćenje dece mlađe od 15 godina za učešće u ratnim neprijateljstvima, Međunarodni krivični sud smatra ratnim zločinom, ali Rusija ne priznaje nadležnost te institucije.