Za zaposlene – bonus do 3.000 evra

Zaposleni u Nemačkoj će moći da dobijaju regrese i premije do 3.000 evra godišnje, bez poreza i doprinosa, da lakše preguraju visoku inflaciju.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.10.2022.

10:10

Za zaposlene – bonus do 3.000 evra
Ilustracija: Shutterstock/Tupungato

Takvu odluku je doneo Bundestag, prenosi Kapital (Capital).

Olakšica će važiti do kraja 2024. godine. Međutim, otvoreno je pitanje koliko poslodavaca će uopšte moći da isplaćuje bonuse. Predsednik unije poslodavaca Rajner Dulger rekao je da nisu sve kompanije u mogućnosti da se izlože takvom rashodu.

Već tokom pandemije je postojala mogućnost isplate neoporezive premije. Međutim, nije poznato koliko kompanija ih je isplatilo i koji su iznosi bili u pitanju.

Preduslov za oslobađanje od poreza je da novac bude isplaćen pored redovne plate. Pored toga, poslodavac mora da navede da se radi o paušalnom iznosu koji je povezan sa poskupljenjima. U slučaju korisnika socijalne pomoći premija ne treba da se računa kao prihod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: