Кућа Добрих Вести

Login

ЈАВНО ПРЕДАВАЊЕ: Где се сакрила мудрост?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

gdesesakrilamudrostdfdfdfdfdJавно предавање „Где се сакрила мудрост“ одржаће се у просторијама „Нова Акропола“ , данас са почетком у 19 часова (Улица Бранкова 24).

 

Реч мудрост оставља утисак нечег архаичног и нејасног, као да је реликт минулог доба или ментални концепт са којим нисмо сигурни шта бисмо радили. Не чуди дакле да је у свакодневном говору готово потпуно ишчезла.

 

Уместо тога, доминирају изрази као што су памет, довитљивост и интелигенција коју обично схватамо као менталну бриткост. Све ове менталне особине служе нам да бисмо постигли успех у животу и “направили места за себе” у свету.

 

Филозофија нам говори да је мудрост нешто сасвим друго, нешто што захтева целог човека: потиче из срца, а испољава се и кроз ум и кроз руке. И пре свега, онај ко је поседује служи својом мудрошћу свима са којима долази у додир.

 

Пријаве су обавезне и број места је ограничен.

 

Улаз је бесплатан.

 

Предавање је могуће пратити уживо или онлајн.

 

За пријаве за јавно предавање и више информација: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Tелефон: 064 80 22 390

 

Можете се пријавити и на страници ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија