“Dečja nedelja” u Zaječaru: radionice, predstave i druženje sa književnicima 1Foto: M.S. / Danas

Povodom Dečje nedelje, koja će biti obeležena od 3. do 7. oktobra, biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru organizovaće niz događaja.

U ponedeljak, 3. oktobra biće održana radionica za decu do osam godina u zaječarskoj biblioteci „Skulpture pravimo, zdravo se hranimo“, dok utorak, 4. oktobra biće održana radionica „Italia mia“ sa temom italijanske poezije za decu.

Istog dana u sali zaječarske Muzičke škole biće priređeno druženje sa književnicom Jasminkom Petrović i biće odigrana predstava „Za svakog klinca, za svaku klinku, za našu Jasminku“ u izvođenju Dramske družine OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar. Početak je u 17 sati.

U sredu, 5. oktobra, organizacija TRK održaće radionicu „Sa čitanjem se sastajemo“, a aktivnosti PSD „Ljuba Nešić“ predstaviće predsednik kluba i član GSS Milan Jovanović.

U petak, 7. oktobra, na Dečjem odeljenju zaječarske biblioteke biće organizovana aktivnost predstavljanja najomiljenijeg lika iz priče, bajke, romana ili pesme kroz priču i masku.

Tokom trajanja Dečje nedelje, u dvorištu zaječarske biblioteke biće organizovana akcija prikupljanja školskog pribora, odeće i igračaka u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar „Drug drugu“, od 8 do 15 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari