Najnovije vesti
Vesti Hronika
KRIJUMČARILI CIGARETE BEZ AKCIZE Hapšenje na Kosovu, lisice na ruke stavljene trojici muškaraca

KRIJUMČARILI CIGARETE BEZ AKCIZE Hapšenje na Kosovu, lisice na ruke stavljene trojici muškaraca

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor trojica osumnjičenih za krijumčanje cigareta bez akciza sa teritorije AP Kosovo i Metohija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
pokrivalica hapšenje Foto: MUP Srbije / MUP
pokrivalica hapšenje

Milojko R. (45), Ljuban Z. (39) i Velibor T. (46) sumnjiče se da su izvršilii krivična dela krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Blic preporučuje

Pritvor im je određen da ne bi uticali na svetoke, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sumnja se da je Miljojko R. naručio i organizovao nelegalnu kupovinu, transport i skladištenje cigareta bez akciznih markica i bez dokumentacije o poreklu robe, tako što je 30. septembra ove godine vozaču kamiona Veliboru T, usmeno naložio da cigarete sa teritorije AP KiM, preko Novog Pazara doveze do Borče u Beogradu, što je Velibor T. i učinio.

Ljuban Z. se sumnjiči da je kao direktor i vlasnik jednog privrednog društva za transport iz Rume, zaključio fiktivni ugovor o zakupu motornog vozila, čime je Radosavljeviću stavio na raspolaganje i korišćenje navedeni kamion, kako bi bio korišćen za nelegalni prevoz akciznih proizvoda, bez akciznih markica.