Vesti

Zoran L Pantelić: Geometrija magle i dima03.10.2022. 09:15


Jesenju sezonu u galeriji SULUJ – a otvara samostalnom izložbom pod nazivom „ Geometrija magle i dima“ autora Zoran L. Pantelić, postavka traje do 15. oktobra 2022.


Disekcijom nebeske mandale otkrivamo lažne simetrije razbijenog odraza šarenih oblaka stvarnosti. Ogledanje magle i dima u oku oluje daje nam mogućnost da sagledamo oblačna sazvežđa svih nivoa postojanja. Kroz ponavljanje memorijske matrice definisane pomoću palete sačinjene od raznobojne prašine, poniremo u sam proces stvaranja tapiserije života.   


Zoran L Pantelić (Beograd, 1961) studirao stomatologiju i mašinstvo, diplomirani je inženjer arhitekture. Bavi se dizajnom, slikarstvom, proširenim medijima, filmom, fotografijom... Član je ULUS-a i ULUPUDS-a i arhitektonskih strukovnih udruženja.

 

Zoran L. Pantelić, multimedijalni umetnik, član ULUS-a i ULUPUDS-a. Sačinjena od radova na papiru, većih dimenzija, izložba je posebno projektovana za prostor galerije u palati Anker (1906). Segmenti su tako ukomponovani, da čine dinamičnu celinu, kako sadržajno – ikonografsku tako i likovnu, znalački koristeći svetlost i visinu zidova. Autor je godinama istraživao „fluidne fenomene“, mogućnosti njihovog transfera u formu i kolorit, koristeći znanja iz arhitekture, fotografije, slikarstva, ali i iskustva kaleidoskopske „slike“.
Postavka traje do 15. oktobra 2022.

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.