Od preparirane glave vuka do roleksa od 500.000 evra: Pogledajte kakva sve krijumčarenja sprečavaju carinici na beogradskom aerodromu

02.10.2022

17:15

0

Na graničnom prelazu na aerodromu "Nikola Tesla" zabeležene i brojne zaplene vrednih umetničkih slika, starog novca, srebrnine i drugih umetnina

Od preparirane glave vuka do roleksa od 500.000 evra: Pogledajte kakva sve krijumčarenja sprečavaju carinici na beogradskom aerodromu
Aerodrom "Nikola Tesla" - Copyright Profimedia

Carinici su na aerodromu "Nikola Tesla", na kojem je samo u prvih sedam meseci ove godine opsluženo 2,1 miliona putnika, svakodnevno suočeni sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja tako da ne čudi što su u prtljagu putnika pronašli vuka i crnog medveda ali i stari, upotrebljavani toster pun skupocenih satova, vrednih pola miliona evra.

U Upravi carina u izjavi za Tanjug podsetili su na učestale pokušaje krijumčarenja zaštićenih vrsta zmija, kao i škorpiona, koje su putnici kao tradicionalne suvenire i napitke donosili sa Tajlanda, ali i na slučaj kada je u koferu čoveka pristiglog iz Kanade pronađena preparirana glava i koža zaštićene vrste crnog medveda.

Prinstcreen/Youtube
 

- Putnik koji je doputovao iz Rusije na sličan način pokušao je da prokrijumčari prepariranu glavu zaštićene vrste vuka - naveli su iz Grupe za odnose s javnošcu Uprave carina.

Jedan od najneobičnijih pokušaja krijumčarenja skupocenosti, kako dodaju, bio je u starom, upotrebljivano tosteru, u koji je putnik nagurao devet Roleks satova, vrednih 500.000 evra.

Podsećaju da su na graničnom prelazu na aerodromu "Nikola Tesla" zabeležene i brojne zaplene vrednih umetničkih slika, starog novca, srebrnine i drugih umetnina, među kojima su mnoge, osim materijalne i kulturne, imale i antikvitetnu vrednost.

Nije neuobičajno, kako kažu, da se otkirivaju i narkotici "sakriveni" na nezamislive načine - u koferu punom odeće natopljene kokainom, u gitrari, đonu od cipela ...

Kako dodaju, i dan-danas se pamti slučaj "mule" iz Bolivije koja je pokušala u sebi da prokrijumčari više od 100 kesica kokaina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike