');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

PORODILA SE TRUDNICA KOJA SE POLILA BENZINOM I ZAPALILA Kraljevčanka rodila devojčicu, beba i majka u dobrom stanju

I. G. iz sela Cvetke kod Kraljeva koja je, kako se pretpostavlja, 16. septembra pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila, danas je sa bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kuća u kojoj je živela trudnica koja se zapalila Foto: Rina
Kuća u kojoj je živela trudnica koja se zapalila

Podsetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim telesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 odsto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagovali plastični hirurzi i psihijatri.

Blic preporučuje

Kako je tada izjavila prof dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo ona je bila "u dobrom opštem stanju", i "vitalni parametri su joj bili dobri".

- Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu. Žena je u devetom mesecu trudnoće i ostaće kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekaćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro - rekla je tada dr Dimitrijević.