Region

0

Operativni štab Opšti izbori 2022. potvrdio napad na posmatrača OEBS-a u Doboju

Autor: AP

Izvor: Beta

Operativni štab Opšti izbori 2022. potvrdio napad na posmatrača OEBS-a u Doboju

Izvor: Beta/Armin Durgut

Šef Operativnog štaba "Opšti izbori 2022" Rahman Alić potvrdio je danas da su dobili informaciju o napadu na službenika OEBS-a na biračkom mestu u Doboju i da je posle provera utvrdjeno da se taj incident desio.

 

Alić je za agenciju Fena precizirao da je jedna osoba na tom biračkom mestu fizički napala posmatrača OEBS-a, udarivši ga šakom u glavu.

Napadač na posmatrača OEBS-a je saslušan u dobojskoj policiji, ali je njegov identitet za sada nepoznat.

Bezbednosna situacija u vezi s dosadašnjim odvijanjem izbornog procesa u Bosni i Hercegovini je zadovoljavajuća, saopštili su iz operativnog štaba.

Naveli su da je do sada zaprimljeno ukupno 19 prijava koje se odnose na odredjene incidentne situacije, od čega je jedna okarakterisana kao krivično delo, četiri slučaja su označeni kao narušavanje javnog reda i mira, a 14 kao "ostali" incidenat.

Operativni štab akcije "Opši izbori 2022", zadužen za bezbednosni aspekt izbornog procesa u BiH, formiran je u sedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, na inicijativu Centralne izborne komisije BiH i Radne grupe Ministarstva bezbednosti BiH.

U Operativnom štabu akcije "Opšti izbori 2022" učestvuju predstavnici Ministarstva bezbednosti BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH i Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH (OBA BiH), te CIK-a BiH, entitetskih i kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Policije Brčko distrikta BiH.

Na osiguranju zakonitosti i zaštiti integriteta izbornog procesa angažovani su i Tužilaštvo BiH, okružna entitetska tužilaštva, kantonalna tužilaštva, kao i Tužilaštvo Brčko distrikta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR