Incidenti na glasačkim mestima u BiH: Naočarima snimali glasačke listiće

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da su zabeleženi incidenti na pojedinim glasačkim mestima u Novom Gradu, Zvorniku, Doboju, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Iz MUP RS je navedeno da je jedan posmatrač u mestu Kozluk kod Zvornika prijavio predsednika biračkog odbora, koji mu nije dozvolio da prisustvuje prebrojavanju biračkog materijala i da je fizički nasrnuo na njega.

Policiji u Zvorniku je prijavljeno da posmatrači jedne političke partije ispred zgrade Gradske prave Zvornik pobacali akreditacije posmatrača, a nadležni tužilac treba da utvrdi o čemu se radi.
Iz MUP RS su potvrdili da je na biračkom mestu Hozići, kod Novog Grada, po nalogu tužilaštva iz Prijedora uhapšeno pet osoba zbog pokušaja da na to glasačko mesto ubace dve kutije sa popunjenim glasačkim listićima.
 
Na jednom biračkom mestu u Istočnom Sarajjevu prijavljeno je da je jedna osoba pokušala naočarima da snimi glasački listić, a da je druga osoba to i učinila, zbog čega su prijavljeni nadležnom tužilaštvu.
 
Incidenata je bilo i na području Bijeljine, gde je na jednom biračkom mestu došlo do svađe između posmatrača u vezi sa načinom glasanja starijih osoba.
 
Još se navodi da je jedna politička stranka prijavila pokušaj kupovine glasova na području Bijeljine.
 
Na jednom glasačkom mestu u Doboju evidentirana je prepirka između članova biračkog odbora, na koje je potom stigla još jedna osoba koja je narušava javni red i mir, saopšteno je iz MUP RS.
 
Mediji prenose i da je jedno biračko mesto u Sarajevu jutros otvoreno sa zakašnjenjem od skoro sat i po, jer se predsednik Biračkog odbora uspavao.
 
U Zenici je jedno glasačko mesto otvoreno na pogrešnoj lokaciji. U 7.30h je glasanje prekinuto, biračko mesto zatvoreno i, uz pratnju policije, prebačeno na lokaciju koja je za njega i predviđena.
 
U Bosni i Hercegovini danas se održavaju opšti izbori, na kojima građani biraju nove članove Predsedništva BiH, predsednika Republike Srpske, poslanike za parlament BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, parlament Federacije BiH (FBiH) i skupštine deset kantona u Federaciji BiH.

Teme

BiH
  • Miki

    02.10.2022 19:32
    Hahahaha
    Bosanska posla
    Sta reci.
  • boger

    02.10.2022 19:31
    Zalutali
    Izeš zemlju koja Bosnu nejma.
  • Realno

    02.10.2022 18:29
    Realno
    Kako da se ocekuje bolji(normalan) zivot kada se ove stvari desavaju, grupa nasilnika ne zeli da sidje sa vlasti niti da je izgubi jer su nesposobni da sopstvenim i postenim radom dodju do para. Isto stanje je i kod nas. A sto je najgore, korumpirana policija ne sme da reaguje a tuzilastvo ce da gurne slucaj u fioku i posle par nedelja ili meseci da kaze kako nema dokaza. To se desava vec nekoliko decenija i bas zbog toga kod nas nikada nece biti bolje jer narod na to gleda kao nesto sasvim prihvatljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.