Miroslav Ilić otkriva: Ovako smo se Šaban, Džej, Tozovac, Marinko i ja družili!

02.10.2022

15:17

0

Pevač objašnjava i koliko je ponosan što je tako dugo opstao „u džungli od zanata" kojim se bavi

Miroslav Ilić otkriva: Ovako smo se Šaban, Džej, Tozovac, Marinko i ja družili!
Miroslav Ilić ATAImages/Antonio Ahel - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Miroslav Ilić uskoro će proslaviti 50. godina karijere, ali nikako ne zaboravlja kako je sve počelo, te i druženje s velikim imenima muzičke scene koja više nisu sa nama. Gostujući u jednoj emisiji svega se rado prisetio, pa i otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

- Kada sam ušao u ovu džunglu od zanata, nisam znao da ću se toliko zadržati. Mislio sam da će to ići godinu po godinu... Često sam razmišljao o tome da li ću doživeti penziju kao pevač i eto, danas slavim 50 godina. Mislim da sam ostavio nešto lepo iza sebe - počeo je on u „Premijeri - Vikend specijalu", pa se zatim dotakao detalja velikog koncerta koji je vremenom postao tradicija.

Miroslav Ilić, Printscreen „Premijera - Vikend specijal"
 

- Uvek je dan koncerta bio taj deseti novembar. Kada je bilo razmišljanje o tih jubilarnih 50 godina, dopala mi se ideja da to bude Sava centar... Oduvek sam želeo da ti koncertu postanu tradicija i zaista jesu, na to sam ponosan. Da se razumemo, takav projekat, iako ne volim tu reč, mora da radi neki „mangaš", ne može to svako - ističe on.

„Bermudski trougao"

Zatim, setio se i druženja sa Šabanom Šaulićem, Džejom, Tozovcem, kao i Marinkom Rokvićem, s kojima je, kako kaže, bio pravi ortak.

- Svi smo mi bili ortaci. Bilo je varnica, ali nikada nije bilo svađa koje prete da ugroze naše prijateljstvo. Šaban, Džej, Tozovac, Marinko i ja smo se družili na jedan specifičan način. Kada smo imali neke manifestacije, tada često u „Pioniru", mi smo dolazili mnogo ranije kako bismo bili zajedno. Imali smo naš „Bermudski trougao", tri restorana gde smo se svi kretali. Ako ste hteli tezgu, neki tekst ili kvalitetnu pesmu, sve ste to mogli da nađete tu - otkrio je Ilić.

U jednom trenutku, inače, na veliko iznenađenje mnogih, ispričao je i koju mu je poruku ostavio Đorđe Balašević.

- Pomenula si jednu od mojih ikona. Imam i dokaz... To je njegov album „Rani mraz", posveta je tu, piše: „Mikiju Iliću, poslednjem gospodinu među ovim gradskim seljacima, voli te tvoj Đole" - kazao je Miroslav u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike