Siti ponizio Mančester junajted; Haland het-trik začinio sa dve asistencije 1EPA-EFE/ANDREW YATES

Činilo se da bi mogao da bude interesantan derbi, barem na osnovu rezultata Junajteda u dosadašnjem delu prvenstva, međutim, u današnjem mančesterskom okršaju postojao je samo jedan tim, a u gro planu fenomenalni Erling Haland koji je het-trik začinio dvema asistencijama – 6:3.

Serija od četiri pobede u Premijer ligi samo je zamaskirala činjenično stanje da je Junajted još uvek predaleko od elitne engleske konkurencije koju, pre svih, čine Siti, Liverpul i ove sezone sjajni Arsenal.

„Građani“ su danas, u mančesterskom derbiju, vratili najvećeg protivnika na „fabrička podešavanja“. Izvanredni su bili, pre svih, Kevin de Brujne, Fil Foden, a posebno Erling Haland.

Siti je već do poluvremena demontirao „crvene đavole“. Matirao je De Heu u četiri navrata, a uloge najvažnijih protagonista podelili su, sa po dva gola, Foden i Haland.

De Brujne je dvema asistencijama potvrdio da se nalazi u odličnoj formi i sve razloge zbog kojih je najbolji asistent Sitija u Premijer ligi.

Impresivno zaista deluje na koji način i u kojim procentima visoki Norvežanin realizuje šanse.

U prvih 45 minuta imao je svega dvadeset kontakata sa loptom, od kojih samo osam u protivničkom šesnastercu, dovoljno da pogodi dva puta i još jednom asistira Fodenu.

U drugom poluvremenu Junajted je pokušao da popravi utisak, delimično je u tome i uspeo golovima Entonija, odnosno Marsijala, međutim, razlika u klasi bila je drastična.

Haland je prvo pogodio za 5:1, potom je i Foden iskoristio divnu asistenciju norveškog majstora za preubedljivih 6:1. Goleadu su zatim upotpunili fudbaleri Junajteda, tačnije Marsijal sa dva pogotka za konačnih 6:3.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari