Uoči proglašenja aneksije, žalio se na bolove; Putinova bolest napreduje?

Uoči ceremonije u petak u Moskvi, na kojoj je Vladimir Putin najavio pripajanje četiri ukrajinska regiona Ruskoj Federaciji, ponovo se pojavilo da je ruski predsednik ozbiljno bolestan i da to u velikoj meri utiče na njegove presude o Ukrajini.

Život

Izvor: Net.hr

Nedelja, 02.10.2022.

14:23

Uoči proglašenja aneksije, žalio se na bolove; Putinova bolest napreduje?
Foto:EPA/ GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN

"Veoma je čudno da teško bolesna osoba ne može da radi i putuje, posebno uz sav komfor, u pratnji tolikog broja lekara i sa svim vrhunskim medicinskim standardima koji su mu na raspolaganju", rekao je Valerij Solovej, ruski politički analitičar u egzilu, koji tvrdi da se Putinovo zdravlje dramatično pogoršava.

Održao sastanak nagnut ka napred

Miror piše, pozivajući se na izveštaj Telegram kanala General SVR, da se uoči ključnog sastanka uoči odluke o pripajanju četiri ukrajinska regiona Putin "žalio na jake bolove u trbušnoj duplji, što se nije moglo brzo zaustaviti, a sastanak je držao nagnut napred, trudeći se da zadrži prirodnu poziciju''.

Ovakav Putinov stav, piše Miror, primećen je i na ovonedeljnom sastanku u Sočiju, gde se sastao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Rak abdomena i Parkinsonova bolest?

"Putinova onkološka bolest napreduje i, uprkos adekvatnom lečenju u poslednje vreme, bolovi nisu u potpunosti ublaženi. Treba biti svestan da ozbiljno fizičko i psihičko stanje ruskog predsednika utiče na donošenje ključnih odluka", navodi se u tekstu objavljenom na Telegram kanalu General SVR.

Isti kanal je ranije objavio da Putin boluje od raka abdomena i da ima Parkinsonovu bolest u ranoj fazi i šizoafektivni poremećaj.

Ruski analitičar Vladimir Solovej, tvrdeći da ima izvore u Putinovom krugu, ističe da su odluke koje je Putin doneo 24. februara (početak invazije) i 21. septembra (početak mobilizacije) direktna posledica njegovog fiziološkog statusa. Solojev čak tvrdi da Putin ne bi napao Ukrajinu da je dobrog zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

181 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: