Održana "Litija za spas Srbije" - učesnici okadili trasu Evroprajda

Učesnici "Litije za spas Srbije" krenuli su danas od zgrade Srpske patrijaršije u Beogradu ka Crkvi Svetog Marka da bi "okadili" mesto gde je 17. septembra odrzana šetnja Evroprajd.
Održana "Litija za spas Srbije" - učesnici okadili trasu Evroprajda
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
Učesnici su zastali kod sedišta Ustavnog suda, pozivajući tu instituciju da "poštuje šta u Ustavu piše, da je brak zajednica muškarca i žene".
 
Sveštenik Jovan Babić, koji je tu služio molitvu "za svetinju braka i porodicu", rekao je da je na Ustavnom sudu "odgovornost da tako ostane zauvek".

Prolazeći centrom Beograda učesnici litije su kadili ulice tamjanom, zbog održavanja Evroprjad šetnje 17. septembra.

Ispred Prajd info centra, istakli su transparent "Zabraniti promociju sodomije na 100 godina".
 
Nekoliko stotina učesnika litije zastalo je i kod spomenika ruskom caru Nikolaju II odajući poštu, kako su naveli, "caru mučeniku".
 
U obraćanju kod crkve Svetog Marka, gde je litija završena, profesor Filozofskog fakulteta Miloš Ković je rekao da je "to duhovni rat i borba za naše svetinje", podsećajući da su pored te crkve prošli i učesnici Evroprajda.
 
Prema njegovim rečima, američki ambasador Kristofer Hil "ponizio je naše vlasti održavanjem Evroprajda, jer su sve što su prethodno govorili pogazili".
 
"Nismo u sukobu sa onima koji su tada šetali, već sa imperijom i zlom ideologijom", rekao je Ković.
 
Na čelu litije bila su kola sa zvučnicima i dva velika barjaka sa likovima Svetog Save, Simeona Mirotočivog i drugih svetitelja, učesnici su nosili i kombinovanu srpsko-rusku zastavu, transparente na kojima je pisalo "Sveti oče Savo moli Boga za nas" i "Kosovo je srce Srbije", a dva mladića poveću posudu sa tamjanom tako da je početak kolone bio obavijen dimom.
 
Na litiju je pozvao, uz brojne manje poznate organizacije, i pokret Dveri, a njegov lider Boško Obradović bio je među učesnicima.
  • @Moze to vi

    03.10.2022 12:16
    "Okadte mjesta gde zene stradaju .Moze da okadte institucije koje vrse propust kad se zene tuku i stradaju"
    Ne mogu. Bibilija je riznica mizoginije, ubijanja žena jer se smatraju za pritajeno zlo, koje pravi čuda kad nije pod kontrolom, za niža bića i vlasništvo svog oca, potom supruga. Za litijaše žene nemaju pravo da progovore ako nisu pitane, tako da je svaka kazna koju dobije od svog vlasnika zaslužena, u očima litijaša. Ne šalim se, pročitajte bibliju. žena je zlo, od prvog greha pa na dalje, i sve je to opravdano.
  • Jasna

    03.10.2022 12:13
    Jesam vernik...
    ...ali od ovoga mi je pripala muka. Od ovog povratka u srednji vek. Uzas.
  • Ja

    03.10.2022 07:35
    Bože mili
    Jesmo mi normalan narod? Strašno! Da nije žalosno bilo bi smešno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija