Pramenković: Oslobodićemo BNV 1 foto (SPP): Misala Pramenković

Pretendenti na većnićka mesta u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), računaju na glasove sunarodnika u dijaspori.

Lista stranke pravde i pomirenja (SPP) „Jedinstvo za slobodu Vijeća“. čJedinstvo za slobodu Vijeća – Stranka pravde i pomirenja“iji nosilac je Misala Pramenković, u inostranstvu, organizuje tribine pod nazivom „Bošnjaci, jedinstvo i sloboda“.

Sa tribine u Frankfurtu, Pramenković je porućila da „oni koji nemaju kapaciteta da ujedine Bošnjake, nemaju moralni legitimitet da predvode Bošnjake“.

Pramenković je pitala „da li neko kome je glavna uloga funkcija“ ima legitimitet da okupi Bošnjake, da vodi BNV „ukoliko nema kapacitet da ujedini Bošnjake“.

-Mi imamo spregu onih koji vode BNV i koji vode politiku, a ne odgovaraju amanetu, koji im je poveren od strane naroda. Zato je naša parola – oslobodićemo BNV – istakla je Pramenković.

Za izbore za nacionalni savet Bošnjaka, 13.novembra, do sada su kandidovane 3 liste, partija koje imaju najveže uporište u bošnjačkoj zajednici.

U predizbornoj kampanji su liste „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, „Jedinstvo za slobodu Vijeća – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ i „Za bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“.

Još dve liste su u najavi. Bivšeg smenjenog predsednika BNV Esada Džudža i bivšeg fisokog funkcionera SPP Admira Muratovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari