Pet osoba uhapšeno na izborima u BiH: Na biračko mesto doneli velik broj već popunjenih listića

Pet osoba uhapšeno je danas zbog pokušaja izborne prevare na jednom biračkom mestu u Novom Gradu, saopštilo je Tužilaštvo BiH.
"Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u Republike Srpske za hapšenje pet osoba osumnjičenih za donošenje velike količine popunjenih izbornih listića na jedno biračko mesto", navedeno je u saopštenju.
S obzirom na to da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, kako se u saopštenju navodi, koordinisano su delovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor.
Još je naglašeno da će u saradnji sa Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH biti dogovorene potrebne aktivnosti da bi se na tom biračkom mestu relizovao zakonit izborni proces.
 
Po prvi put na izborima u BiH su na terenu i tužioci Tužilaštva BiH, koji prate izbore iz regionalnih sedišta Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).
 
Za krivična dela izbornih prevara predviđene su kazne od tri do pet godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet