Читај ми!

Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici, ranjen Srbin

Ispred diskoteke na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela, sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. srpskog porekla iz Lipljana. Na njega je pucao Albanac, koji je u bekstvu. Policija sumnja "da je motiv napada lične prirode, odnosno ljubomora". Kancelarija za KiM ističe da je ovo stoti incident od početka godine.

Na putu iz Lapljeg Sela na ulazu u Gračanicu došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. (55) srpskog porekla iz Lipljana.

Komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković potvrdio je RTS-u da je napadač Albanac I. Đ. i da je u bekstvu.

Prema njegovim navodima, policija zna za napadača i sumnja "da je motiv napada lične prirode, odnosno ljubomora".

Trajković je naveo da je Lj. M. povređen u nogu, da je hospitalizovan u bolnici "Simonida" u Gračanici i da nije životno ugrožen.

Inicident u Gračanici se dogodio oko ponoći.

Kancelarija za KiM navodi se da su ranjenog Lj. M. odmah posetili gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i predsednici Privremenog organa Prištine i Lipljana Novak Živić i Milan Joksimović.

Ističe se da je ovo stoti incident prema Srbima na Kosovu i Metohiji od početka ove godine.

Kancelarija za KiM izražava zabrinutost zbog ovog napada i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima samog oštećenog, kako se navodi u saopštenju, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije.

"Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih", ističu iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da su izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumnjivo posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu.

Srpska lista osudila je ranjavanje Lj. M., kao nastavljanje poražavajućeg niza neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво