Hronika

Detalji hapšenja u Novom Gradu: Oduzeti popunjeni glasački listići i pečati

Detalji hapšenja u Novom Gradu: Oduzeti popunjeni glasački listići i pečati
Foto: Velibor Tripić | Detalji hapšenja u Novom Gradu: Oduzeti popunjeni glasački listići i pečati

PRIJEDOR- Pet članova iz biračkog odbora Hozići u Novom Gradu uhapšeno je zbog sumnje na krivično djelo izborna prevara, a kako saznajemo pronađeni su i oduzeti popunjeni glasački listići, a oduzeti su i pečati.

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Mladen Mitrović, glavni tužilac brzom reakcijom tužilaštva pet osoba uhapšeno je zbog izbornih nepravilnosti, po naredbi Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

Mitrović je naveo da u saradnji sa Tužilaštvom BiH zajedno preduzimaju sve dalje aktivnosti u vezi sa istragom u ovom predmetu.

Kako nam je potvrđeno, vjerovatno će svih pet uhapšenih osoba biti predato u Tužilaštvo BiH.

Inače,  Opštinska izborna komisija Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH donesena je velika količina popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto, a Milanko Kajganić, glavni tužilac Tužilaštva BiH u koordinaciji sa glavnim tužiocem OJT Prijedor dao je naredbu MUP-u RS za hapšenje pet osumnjičenih.

"S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinisano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor. U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom, biće dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces", navode iz Tužilaštva BiH.


Vezane vijesti:

Pet članova biračkog odbora nakon smjene završili iza rešetaka

Smijenjen birački odbor zbog pronađenih označenih listića

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije