Brnabićeva i Vulin reagovali na izjavu Dženifer Braš: Prošlo je vreme kada su ambasadori morali da budu zadovoljni predsednikom

02.10.2022

08:18

0

Izjava Dženifer Braš još jedan je pokazatelj koliko se Srbija promenila, napisala je Brnabić na Tviteru

Brnabićeva i Vulin reagovali na izjavu Dženifer Braš: Prošlo je vreme kada su ambasadori morali da budu zadovoljni predsednikom
brnabic brash vulin copy - Copyright Tanjug/Slobodan Miljević/Profimedia/Mup

"Prošlo je vreme kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom Srbije", navela je premijerka Ana Brnabić, reagujući na izjave Dženifer Braš, bivše otpravnice poslova u američkoj ambasadi u Beogradu od 2007. do 2010. godine

Izjava Dženifer Braš još jedan je pokazatelj koliko se Srbija promenila, napisala je Brnabić na Tviteru.

 

 

"Otpravnica poslova iz vremena kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom. Narod - manje bitno. Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila", navela je Brnabić povodom izjave Brašove koja je, između ostalog, rekla da "EU ne traži mnogo i od Srbije nije mnogo dobila, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih".

Vulin: Srbi zadovoljni Vučićem, ambasadori nisu, nek tako ostane

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, takođe reagujući na izjavu bivše otpravnice poslova u ambasadi SAD Dženifer Braš, rekao je da su Srbi zadovoljni predsednikom Aleksandrom Vučićem, ambasadori razočarani i neka tako i ostane.

"Dženifer Braš je rekla veliku istinu, svi američki ambasadori su bili i jesu nezadovoljni Vučićem. Kao što su ambasadori bili zadovoljni svim Vučićevim prethodnicima, tako su bili nezadovoljni Vučićem", naveo je Vulin u saopštenju.

"Da su oni koji traže gaženje Republike Srpske, priznanje Kosova i uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji zadovoljni Vučićem, njime bi bio nezadovoljan srpski narod, a pošto su oni nezadovoljni Aleksandrom Vučićem, njime je zadovoljan srpski narod. Predsednik svih Srba je jedini slobodni lider u Evropi, kolonijalni gospodari to ne vole. Srbi su slobodarski narod, zato su izabrali slobodnog čoveka da ih vodi", kazao je Vulin.

"Dok nas vodi Aleksandar Vučić, nećemo odustati od Republike Srpske, nećemo priznati Kosovo, nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Srbi zadovoljni, ambasadori razočarani, neka tako i ostane", izjavio je ministar Vulin, komentarišući, kako se prenosi u saopštenju, navode bivše otpravnice poslova u američkoj ambasadi u Beogradu u periodu od 2007. do 2010. godine, Dženifer Braš, da su svi ambasadori bili nezadovoljni Vučićem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike