Za nedelju dana sedam nezgoda na pešačkim prelazima, ove godine poginuo 91 pešak

U poslednjih nedelju dana u Srbiji se desilo sedam obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, saopštila je saobraćajna policija.
Za nedelju dana sedam nezgoda na pešačkim prelazima, ove godine poginuo 91 pešak
Foto: 021.rs

Policija apeluje na vozače da povećaju oprez i prilagode brzinu vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

Policija navodi da su u nesrećama dva pešaka poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

"Napominjemo da pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svaka četvrta poginula osoba u saobraćajnim nezgodama pešak i da je, od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak", navedeno je u saopštenju.
 
Dodaje se da će saobraćajna policija nastaviti pojačanu kontrolu i u narednom periodu.
  • Симеон

    01.10.2022 22:37
    За наш народ
    Само максимално успоравање и пресецање саобраћаја може да умири хаос у граду. Једносмерне, слепе, пешачке улице, деморалисати вожњу аута, у густим блоковима забранити саобраћај без преке потребе увођењем рампи које могу само станари користити...
  • Banderaš

    01.10.2022 21:58
    Podmukla država
    Da želi,država bi zavela red za mesec dana.
    Međutim,političarima ne odgovara red u dtžavi,jer će građani početi da traže zavođenje reda u pravosuđu,u školstvu,u bankarskom sistemu,u sudstvu,u zdravstvu,u penzionom fondu,u korupciji,napadima na žene,silovanjima žena,u prodaji srpskih beba..
  • Rajka Telep

    01.10.2022 19:27
    Ucite decu da gledaju i kad je zeleno na semaforu.
    Naucite ih da moraju da paze, jer autom upravlja covek. Covek moze da ne vidi i ne odreaguje na vreme, jer obraca paznju na pesake, bicikliste, glovo, wolt, trotinete i ostale ucesnike u saobracaju. Puno je lakse uociti 2 tone gvozdja i zaustaviti korak, nego ako te neko ne vidi na vreme da te udari. Bolje sacuvati glavu, nego biti upravu.
    Izvadite slusalice iz usiju i otvorite oci.
    Budite dobro i dobri i zdravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija