Kisić: Uvek smo tu za najstarije građane

BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić je povodom Međunarodnog dana starijih osoba, posetila najstarije građane u Klubu za starije „Radana Pupić“ u Beogradu, gde im je poručila da je država uvek tu uz njih, jer zna, ceni i pamti sve ono što su oni uradili za državu i njen narod.

„Danas je dan kada još jednom treba da se podsetimo koliko ste nam važni, a Srbiji ste važni svakoga dana. Vi ste naš temelj, naš oslonac, vi nam pokazujete kako treba da se ponašamo, da budemo odgovorni, vi ste naši uzori i vaša iskustva su za nas neporocenjiva“, poručila je Kisić i čestitala najstarijima njihov dan.

Ministarka je istakla da zemlja na mnogo načina pokazuje da misli na najstarije građane i čini sve da poboljša njihov kvalitet života i finansijski položaj i dodala da će penzije u novembru biti povećane za 9 odsto, kao i da se od početka sledeće godine očekuje povećanje od 12 odsto.

Poseti Klubu za starije „Radana Pupić“ prisustvovala je i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Aleksandra Čamagić koja je najstarijima čestitala njihov dan i navela da će grad nastaviti da čini sve kao i do sada, kako se oni ne bi osećali usamljeno, kao i zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović.

Vidović je istakla da u Beogradu radi 32 kluba za starije osobe, čije usluge na godišnjem nivou koristi 8.500 korisnika starijih od 65 godina.

„U prethodne dve godine smo otvorili tri nova kluba, rekonstruisan je klub na Ledinama, a do kraja godine nas očekuje i otvaranje novog kluba za starije osobe u Rakovici. Kao zamenica gradonačelnika imam čast da mi jedno od osnovnih zaduženja bude briga o najmlađim i najstarijim sugrađanima“, istakla je Vidović za Beoinfo.

Ona je podsetila da su u klubovima za starije osobe obezbeđene najrazličitije usluge, od zdravstvenih, obrazovnih, kulturno-zabavnih, duhovnih, rekreativnih i drugih potreba za najstarije.

„Obezbeđeno im je, pre svega druženje čime se podiže nivo socijalne interakcije i solidarnosti. Želim da iskoristim priliku i zahvalim se našim najstarijim sugrađanima jer su uvek imali razumevanja za svoj grad i zemlju. Nismo zaboravili da su oni ti koji su podneli najveći teret reformi koje sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, navela je Vidović i poručila da će Grad Beograd nastaviti sa merama podrške najstarijim sugrađanima.

Gradska uprava će nastaviti da pomaže usluge koje će najstarijim sugrađanima omogućiti da što kvalitetnije kreiraju svoje vreme, istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić.

„Trudićemo se da se nikad ne osetite usamljeno i zaboravljeno. Klubovi starije osobe su i kreirani sa tim ciljem i namenom. Uvodimo nove usluge, dok naše geronto-domaćice pružaju uslugu na teritoriji svih 17 gradskih opština. I u budućnosti ćemo uvek biti tu za vas, kao i za najmlađe sugrađane. Najmlađe, jer su naša budućnost, a vi jer ste nam omogućili da imamo budućnost“, ukazala je Čamagić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.