Predsednici Pastor i Čubrilović o nastavku podrške Republici Srpskoj

BIJELJINA/NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocenili su prilikom današnjeg susreta u Bijeljini da su dosadašnji odnosi dva parlamenta na veoma visokom nivou, te izrazili nadu da će ova uspešna institucionalna saradnja biti nastavljena i nakon predstojećih izbora u Bosni i Hercegovini.

Predsednik Pastor istakao je, nakon sastanka koji je održan u Centru za kulturu „Semberija“, da njegovo prijateljstvo sa Čubrilovićem, kao i partnerstvo dva parlamenta, traje duže od deset godina, a da su prvi sureti bili vezani za Budimpeštu gde se svake druge godine održavaju tradicionalni sastanci predsednika parlamenata Zapadnog Balkana.

„U poslednje četiri godine to prijateljstvo se razgranalo, a saradnja između dva parlamenta se intenzivirala, razgranala i postala vrlo bogata“, istakao je predsednik Pastor i naglasio da je institucionalna podrška, saradnja i pomoć Skupštine APV neupitna i konstantna.On je dodao da ima puno tema koje povezuju dva parlamenta, pre svega odnos matične države sa svojom dijasporom.

“Mi sada okončavamo jedan period u nadi da ćemo nastaviti našu saradnju, nadam se i personalno, ali institucionalno  svakako i moj dolazak je pre svega vezan za izražavanje te spremnosti, dobre želje i otvorenosti”, poručio je Pastor.

Foto: Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske je Nedeljko Čubrilović je rekao da je predsednik Pastor „ne samo dugogodišnji predsednik parlamenta Vojvodine, nego i iskusan čovek koji je dao pečat saradnje Srba i Mađara unutar Srbije i uspostavljenih odnosa između dve države koji mogu da služe kao primer dobrosusedskih odnosa”.

On je istakao da se dosadašnja saradnja ne završava na saradnji dva predsednika već se odvija kroz institucije, rad parlamentarnih odbora, stručnih službi i svega što život znači u političkom smislu i u realnom životu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.