Bolje snabdevanje za građane i lakši rad za „Vodovod i kanalizaciju“

OGAR – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić obišao je juče radove na izgradnji nove vodovodne mreže u Ogaru. U toku je druga faza izgradnje vodovodne mreže u ovom naselju, a sredstva za realizaciju radova obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od 19,1 miliona i Opština Pećinci u iznosu od 11,25 miliona dinara.
Foto: Opština Pećinci

„Ovo je jedna od starijih vodovodnih mreža u našoj opštini, koja je rađena osamdeset prve ili druge godine i tada je rađena sa kanalizacionim cevima koje su u međuvremenu dotrajale, tako da imamo mnogo problema i mnogo kvarova. Nova vodovodna mreža će građanima Ogara obezbediti kvalitetnije i sigurnije vodosnabdevanje, a Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ će u velikoj meri olakšati rad i smanjiti troškove održavanja mreže“ – rekao je predsednik Đokić i dodao da je cilj pećinačke lokalne samouprave da obezbedi sigurno vodosnabdevanje u svim naseljima opštine.

Predsednik Saveta mesne zajednice Ogar, Milan Aleksić, izneo je podatak da je u letnjem periodu bilo dana u kojima je zabeleženo čak 14 prskanja cevi, što je kod meštana, posebno kod onih koji zavise od redovnog vodosnabdevanja, poput stočara i poljoprivrednika, stvaralo nesigurnost.

Foto: Opština Pećinci

„Ne zna se da li će se novom vodovodu obradovati više meštani Ogara ili JKP „Vodovod i kanalizacija“, koji su ovde imali najviše intervencija na terenu. Uz vodovodnu mrežu, očekujemo da uskoro dobijemo i gas, a sve to će našim meštanima olakšati život“ – izjavio je Aleksić.

Kako je rekao šef gradilišta Nemanja Popadić, u ovoj fazi će biti izgrađeno 3.300 metara vodovodne mreže, na koju će biti priključeno 150 domaćinstava u ulicama Partizanska i Šumska. Radovi, kako je rekao, teku predviđenom dinamikom i mogli bi biti završeni i pre propisanog roka od 120 dana.

Foto: Opština Pećinci

I prvu fazu izgradnje vodovoda, koja je završena prošle godine, sufinansirali su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Pećinci. Seretarijat je izdvojio 13,3 miliona dinara, a Opština 3,3 miliona.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.